Fotballskolen dag 3!

Enda en dag med sol, sommer og mye fotballglede på Loddefjord sin fotballskole. Vi startet med en keeperskole allerede kl 09.15 for rundt 20 spillere som hadde meldt seg på dagen før. Denne økten ble ledet av damelaget sin keeper Henriette Tørrestad og guttekeeper Christoffer Faugstad. Her ble det en rekke øvelser relatert til keeperrollen. En av deltakerne uttrykte etterpå at han hadde fått mange gode taktiske tips som han skulle huske på å ta i bruk videre i kamp. Det er vel ingen tvil om at keepere er en mangelvare og dermed var det utrolig kjekt å se så mange vordene keepere i aksjon! Vi takker Henriette og Christoffer for en godt planlagt og gjennomført keeperskole.

Også i dag ble det grilltur. Totalt fire grupper tok turen innover i skogen hvor Solfrid Gerhardsen Opdahl og Audun Larsen serverte hot-dog og saft til spillerne. På hjemover veien ble det natursti for de to aller yngste gruppene (Gr 1 + Gr 5) på fotballskolen. Her besvarte de spørsmål rettet mot naturen, fotball og diverse andre temaer. For mange er det lange dager i solsteiken, så også i dag hadde vi en gruppe i gymsalen. Der ble det gjennomført leker og hinderløype med Tonje Wallem Sivertsen.

Onsdagen er en viktig dag, kanskje den viktigste, for mange av spillerne på fotballskolen. Dette er nok et høydepunkt for de som syntes det er gøy å spille kamper hele dagen. Etter lunsj var det klart for VM i Alvøen idrettspark. Deltakende land var Brasil, Nederland, Uruguay, Costa Rica, England, Spania, Argentina og Tyskland. Alle spillerne fikk malt med ansiktsmaling flagget til landet de tilhørte.

Gjennomføringen krevde en del planlegging. Gruppene ble delt inn i 3 puljer hvor alle skulle kåre en gullvinner. De eldste besto av gr. 10, 11, 12 og 4, den mellomste av gr. 9, 8 og 3 og den yngste av 7, 6 og 2. Det var lagt opp til en vanlig cup med innledende spill og viderespill, dvs i vårt tilfelle semifinaler og finale. For de to yngste gruppene, gr 1 + 5, ble det spilt et internt VM etter grillturen.

Spillerne var i ekstase når de fikk spille mot andre land. Det var god stemning og tydelig at mange ønsket sårt å komme til en finale. Ca kl 14.30 var det tid for 3 finaler i VM i Alvøen idrettspark. Finalene var av god kvalitet og det var litt av en atmosfære når alle de resterende lagene heiet på sidelinjen på de ulike landene. Tilslutt fikk vi 3 gullvinnere: Uruguay (Gr 12A), Nederland (Gr 2A) og Brasil (Gr 9). Premiering av VM vil bli i morgen!

I morgen blir det masse fotball på feltet, grilltur, aktiviteter i gymsalen og en dag med en rekke felles konkurranser. For vinnerne skal vi ha en premiering på slutten av dagen.

Vi gleder oss til en ny dag med fotball og godt humør på Loddefjord sin fotballskole!

Snakkes i morgen!