Fotballskolen dag 3

Onsdag – den beste dagen i uken! I alle fall på Loddefjord sin fotballskole. I dag har det vært full rulle med keeperøkt for de yngste, fotballkjendiser på besøk og VM!

Dagen startet med keeperøkt sammen med Johnny og Stine. Denne økten var med de yngste keeperne på fotballskolen, og heldigvis var det mange ivrige som ville prøve denne rollen. Noen stod i mål på eget lag, mens andre ville teste ut om det var kjekt å stå i mål. Johnny og Stine tilpasset nivået, og hadde en rekke øvelser relatert til grep og landing. Det var en positiv gruppe som hadde det gøy med keeperhansker på.

Allerede kl 09.30 fikk vi STORfint besøk i Alvøen idrettspark. Først kom Arna-Bjørnar stjernene Maria Brochmann og Vilde Bøe Risa. De er store forbilder og vi er superglade for at de prioriterte å bruke litt av sin tid til Loddefjord. Maria og Vilde gikk rundt i alle gruppene for å presentere seg selv og snakke med spillerne.  De fikk en rekke spørsmål, ga autografer og tok lagbilder. Spillerne syntes dette var stor stas! Jentespillerne gjennomførte også en triksekonkurranse med AB-stjernene: Flest mulig triksinger på 30 sekunder. Det var mange flinke jenter, men seieren gikk til Vilde og Amanda. Vi sender en stor takk til Arna-Bjørnar for godt samarbeid! Vi er heldige som har så flinke kvinnelige spillere i Bergen.

Rett etterpå, kom Brannspillerne på besøk. For en dag! I år fikk spillerne møte Jonas Grønner og Gilbert Koomson. De fikk også gå rundt i gruppene, snakke med spillerne og gi autografer. Mens jentene sine spørsmål til Jonas og Gilbert var hvor mange ganger de trente i uken, var derimot spørsmålene til guttene mer knyttet til om de spilte Fifa og Fortnite! Til guttenes store fortvilelse, så spilte ikke Jonas og Gilbert noe annet enn fotball på banen. Vi takker Brann for at de nok en gang tok seg tid til å komme innom fotballskolen til Loddefjord, og for at de bidro til at mange unge smiler bredt resten av dagen.

Etter lunsj var vi klar for VM i Alvøen idrettspark. Dette er et høydepunkt for mange av spillerne. Gruppene deles opp utfra størrelse, og får æren av å representere et av landene som spiller i årets VM. Vi har blant annet Portugal, Island, Spania, Argentina, Danmark, England, Belgia, Tyskland og Frankrike. Det var totalt 5 gruppespillkamper, før 4 lag fra hver klasse gikk videre til semifinaler. Det var drama i semifinalene i de ulike klassene. I mange kamper stod det uavgjort til tiden var omme, og ikke alle hadde en sikker vinner etter 2 minutter med Golden Goal. Dermed var det «1-2-3» mellom lederne som avgjorde hvem som ble finalelag.

I morgen starter dagen med 3 finaler i alle klassene. Hvem stikker av med årets gjeve tittel «Årets VM-lag 2018»? Det blir utrolig gøy og spennende!